Dc Jurel ontvangt delegatie Hubei op JAP luchthaven

21 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 november 2019 – De districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, heeft samen met een delegatie van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) een missie uit de Chinese provincie Hubei ontvangen op de Johan Adolf Pengel Luchthaven. De missie uit China is in de middag van maandag 18 november aangekomen in Suriname en warm verwelkomd door de dc van Para. Het bezoek staat in het teken van het verdiepen van de bestaande bilaterale relatie tussen Suriname en China.

Dc Jurel werd bijgestaan door zijn college Mike Nerkust van Paramaribo Noord-Oost. De Chinese delegatie richt zich in het bijzonder op de gezondheidssector en sectoren die een bijdrage daaraan kunnen leveren. In dat kader zal delegatieleider Yang Yunyan (vice gouverneur Hubei) gesprekken voeren met RO-minister, Edgar Dikan. De delegatie is vooral geïnteresseerd in het produceren van medicijnen. Bij de delegatie gaat het meer om het produceren van medicijnen. Het ligt in de bedoeling dat het ministerie binnen haar beleidsgebied samen met de Chinese delegatie projecten samenstellen die gebaseerd zijn op de gezondheidszorg.

“Wij kunnen vorderingen boeken binnen ons ontwikkelingstraject, binnen het samenwerkingsverband tussen Suriname en China die onder andere de economie van Suriname goed zal doen,” aldus dc Jurel. Hij is daarom zeer ingenomen met het bezoek.

-Ministerie van Regionale Ontwikkeling-