Doorgangshuis en toilettengroep Boskamp heropend

21 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 november 2019 – Bezoekers van Boskamp en omgeving in Saramacca, hebben sinds kort weer toegang tot een fatsoenlijk doorgangshuis en een toilettengroep. In het kader van de bevordering van de toerisme sector in het gebied, is besloten het doorgangshuis en de toilettengroep een renovatiebeurt te geven. Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft op 15 november 2019 de heropening verricht, nadat de faciliteiten een opknapbeurt hebben gehad. Gerieflijke sanitaire voorzieningen worden beschouwd als een basisvoorwaarde in de poging om het toerisme in het gebied te verbeteren.

De minister sprak een speciaal woord van dank uit aan degene die dit mogelijk heeft gemaakt. Hij stelde dat niet eenieder wil werken. “Daarom moeten we de mensen die hard willen werken om hun gebied tot grotere hoogten te brengen, de juiste waardering geven. Met de weg welke de bewoners van Boskamp zijn ingeslagen om te zorgen voor een stukje behoud, is er tevens een stukje historie bewaard en geconserveerd geworden. Door voor een stukje sanitatie te zorgen is nagedacht over de gezondheid. Met het plaatsen van een doorgangshuis is er inhoud gegeven aan hetgeen dit beleid beoogt en dat is dat niemand aan de kant wordt gelaten. Dat is het beleid dat het ministerie doorvoert naar alle gebieden toe,” aldus de minister.

Bij de plechtige heropening waren ook aanwezig: Sarwankoemar Ramai (dc Saramacca), Sanjai Ramdanie (districtsraadslid), Aroen Ramjiawan (vertegenwoordiger Kabinet van de President).

-Ministerie van Regionale Ontwikkeling-