Duurzaam Denken en Doen voor Surinamers

6 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 06 november 2019 – Surinamers worden bekend gemaakt met het Duurzaam Denken en Doen project van Fernandes Bottling Company. Het eerste evenement in het kader van dit thema wordt op 9 november aanstaande georganiseerd. Dit evenement zal bestaan uit verschillende activiteiten; een workshop, een debat en een netwerkborrel. Bij de workshop kunnen geïnteresseerden zich verder verdiepen in het onderwerp ‘Duurzaam Ondernemen’ en het in praktijk brengen daarvan. Tijdens het debat komen onderwerpen aan de orde over: mensenrechten, milieu, eerlijk zakendoen, consumentaangelegenheden en verantwoord inkopen. Dit debat is open voor een ieder, gericht op maatschappelijk betrokken Surinamers.

Het afvalfonds

Een van de partners die verbonden zijn aan dit evenement is Stichting Support Recycling Suriname (SuReSur). Suriname heeft geen landelijk systeem voor gescheiden afvalinzameling en geen geformaliseerde infrastructuur voor recycling. Suresur onderneemt al stappen, ondersteund door Fernandes bottling Company, om het afvalfonds landelijk operationeel te maken. Met het afvalfonds kan landelijk gescheiden afvalophaal worden gerealiseerd en kunnen meerdere afvalstromen zoals papier, aluminium, karton, glas, PET en ander soort plastic worden gerecycled. Het zal in combinatie zijn van huis-aan-huisophaal en openbare inlevercentra. Dit karakter is ingezameld recyclebaar materiaal opleveren dan statiegeld. In de eerste helft van 2020 zal er een pilotproject op loskomen en de start zal plaatsvinden van huis-aan-huis ophaal in enkele delen van Paramaribo en openbare inlevercentra voor verschillende afvalstromen in Commewijne.

Duurzaam ondernemen

Fernandes Bottling Company bestaat 80 jaar en richt zich op een duurzaam toekomst. Er wordt een positieve bijdrage geleverd aan de samenleving, waar het bedrijf ook onderdeel van is, is betrokken met het welzijn van de consument en werknemers, en gaat zuinig om met natuurlijke hulpbronnen, zegt Xiomara Thomas, PR& Communicatie officer. In de duurzaamheidsverslagen wordt al 4 jaar de status en visie op het gebied van besturen, arbeidsomstandigheden, sociale projecten en afvalbeheer gepubliceerd. Het bedrijf heeft een PET-recycling programma, sponsort sociaalmaatschappelijke activiteiten en maakt gebruik van een Waste Water Treatment Plant voor het afvalwater die het bedrijf produceert. Hiermee voldoen ze aan de Corporate Social Responsibility, CSR, maatschappelijk verantwoord ondernemen.-.

-Xaviera L. Arnhem-