HI&T informeert marktverkopers over uitbanning styrofoam

8 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 november 2019 – Standhouders van de Centrale Markt Paramaribo zijn geïnformeerd door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) over uitbanning van styrofoam binnen de horecasector. Marktmeester John Lecton verleent zijn volledige medewerking. Eethuizen zijn in een vroeg stadium op de hoogte gesteld van deze maatregel.

Waarnemend onderdirecteur Vincent Fernandes van het onderdirectoraat Marktbeheersing heeft aangegeven, dat er de afgelopen periode gesprekken gevoerd zijn met producenten en importeurs van verpakkingsmateriaal, voordat het gebruiksverbod is ingesteld.

De marktventers hebben positief gereageerd op het bezoek van de medewerkers van Handel, Industrie en Toerisme. Enkele marktventers hebben al composteerbaar en biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen ingekocht. Deze producten zijn volop te koop op de markt.

Minister Stephen Tsang heeft samen met deskundigen van het ministerie van Volksgezondheid en het NIMOS de samenleving via een persconferentie op 24 oktober, geïnformeerd over uitbanning van single use-producten. In de komende periode zal het ministerie de bewustwordingscampagne intensiveren.

-Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme / Kishan Jalimsing-