Indonesiƫ wil nauwere samenwerking met ministerie Sport en Jeugdzaken

9 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 9 november 2019 – De ambassadeur van de republiek van IndonesiĆ«, Julang Pujianto, wil samen met Sport en Jeugdzaken minister Lalinie Gopal, nagaan op welke manieren ze een intensievere samenwerking kunnen aangaan. Donderdag heeft er een onderhoud betreffende het sport-en jeugdbeleid, plaatsgevonden tussen deze 2 actoren.

Pujianto heeft gesproken over het aanbieden van beurzen aan Surinaamse studenten, deelname aan een jongerenconferentie in Indonesiƫ volgende maand, workshops die vanuit de ambassade worden georganiseerd, de behoefte aan deskundigheid op het gebied van atletiek en zwemmen, en in het verlengde hiervan, de uitwisseling van kennis.

Gopal deed in het bijzonder het verzoek, te voldoen aan de behoefte die bestaat aan deskundigheid, op het gebied van badminton, pencak silat en schaken. In 2016 was er al een Indonesische coach in Suriname, om zijn kennis over deze onderdelen te delen.

-Ministerie van Sport & Jeugdzaken/ Larissa Best-