Indonesische ambassadeur op bezoek bij minister Noersalim

15 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 15 november 2019 – Julang Pujianto, de Indonesische ambassadeur in Suriname bracht onlangs een beleefdheidsbezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken(BiZa), Mike Noersalim. De ambassadeur werd vergezeld door zijn counsellor, Gondosoemarto Wibisono.

Zaken besproken tijdens deze ontmoeting hadden betrekking op het beleid van BiZa. Zaken die te maken hadden met de bilaterale samenwerking tussen de beide landen en de historische banden die deze twee landen met elkaar delen.

Indonesië heeft een electoraat van 192 miljoen kiesgerechtigden en de ambassadeur wil graag de Indonesische ervaring en expertise inzake de kiezersregistratie delen met Suriname. Pujianto stelt voor om begin volgend jaar een seminar te organiseren met betrekking tot burgerregistratie, waarbij significante actoren uitgenodigd worden voor deelname. Minister Noersalim, juigt elke samenwerking in het kader van de verkiezingen toe. De samenwerking tussen het Nationaal Archief Suriname en de Indonesische counterpart ondervindt nog enige stagnatie vanwege het feit dat Indonesië nog niet beschikt over een director general. Maar deze vorm van samenwerking moet voor de verkiezingen van 2020 een feit zijn.

– Kiantha Akiemboto-