Minister Chotkan tekent MOU en Luchttransport Overeenkomst met Verenigde Arabische Emiraten

3 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

dav

Zondag 03 november 2019 – Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken Transport & Communicatie en de minister van Economische Zaken, Z.E. Eng. Sultan Bin Saeed Al Mansoori, die tevens ook de voorzitter is van de General Civil Aviation Authority, hebben op donderdag 30 Oktober in Dubai een MOU en luchttransport overeenkomst geiniteerd ondertekent. Al Mansoori gaf tijdens de ontmoeting aan zeer verheugd te zijn met de komst van minister Chotkan en zegt dat met deze ondertekening een luchtbrug geslagen wordt tussen Suriname en de Verenigde Arabische Emiraten (UAE). Verder heeft de GCAA topman de scala aan expertise aangehaald die op het gebied van safety en regulations aan Suriname geboden wordt. Met de ondertekening van deze MOU en Luchttransport Overeenkomst is Suriname het 180e land waarmee zulks is gesloten.

Al Mansoori heeft in zijn rol als minister van economische zaken ook gebruik gemaakt van de ontmoeting om te praten over de economische groei van de Emiraten. Hij zegt dat Suriname wellicht een wezenlijke bijdrage zou kunnen leveren als het gaat om de productie en export van agrarische producten naar zijn land. In tegenstelling tot de UAE heeft Suriname een voordelig klimaat. De meeste groente en fruit worden er geimporteerd en de mogelijkheid bestaat dat bij de uitdieping van deze relatie tussen beide landen, Suriname de mogelijkheid geboden zou kunnen worden om er te mogen exporteren.

Minister Chotkan gaf aan dat het de regering onder leiding van President Desi Bouterse meer dan menens is om deze “brug” naar het Midden – Oosten toe te slaan met in het verlengde daarvan nog meer bevriende naties te maken die kunnen bijdragen aan de verdere groei van de economie van Suriname in het byzonder en de bekendheid van het land in het algemeen. Chotkan onderschrijft deze Luchttransport Agreement en MOU met de United Arab Emirates, UAE, als de basis voor verdere samenwerking en versterking van de capaciteit van de luchtvarenden in Suriname, zeker als gekeken wordt naar het luchtvaartniveau van de Verenigde Arabische Emiraten.

Verder in het gesprek stond de bewindsman stil bij het tropisch regenwoud, de schoonheid van ons groen evenals de hoeveelheid aan zuiver en gezond water dat ons land te bieden heeft. Suriname beschikt over tal van mogelijkheden en natuurlijke hulpbronnen die in positieve zin ingezet zouden kunnen worden in een win win situatie voor beide landen. Het gesprek tussen beide bewindslieden is door Z.E. Eng. Sultan Bin Saeed Al Mansoori getypeerd als “fruitfull and generous”. Hij gaf verder aan dat de ondertekening van de mou en luchttransport overeenkomst, de aanzet is geweest.” But we spoke about almost everything regarding both our countries and it was more than a pleasure having H.E. minister Vijay Chotkan here with us at the GCAA”, Aldus de minister van Economische Zaken en Chairman van de General Aviation Authority in Dubai Z.E. Eng. Sultan Bin Saeed Al Mansoori.

-Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie-