Minister Parmessar oriƫnteert zich bij pompgemaal Wageningen

12 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 november 2019 – Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft een oriĆ«ntatie bezoek gebracht aan het haast 60 jaar oude pompgemaal, dat werd stilgelegd nadat bleek dat de hoofdschakelaar stuk was. Deze wordt nu door technici gerepareerd en de minister wilde zich persoonlijk vergewissen van deze werkzaamheden.

Met medewerking van de N.V. EBS is de afgelopen dagen de fout opgespoord en is men gestart met het vervangen van de doorgebrande kabels van de hoofdschakelaar. Technici hebben de toezegging gedaan dat de twee pompen in het gemaal zo snel als mogelijk weer operationeel zullen zijn.

Bij het bezoek van de minister waren ook aanwezig Harinandan Oemraw en andere bestuursleden van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA).

De minister heeft ook de problemen en standpunten van deze organisatie aangehoord. Volgens Oemraw heeft hij begrip voor de overmachtsituatie, maar hoopt wel dat vooral in de Middenstandspolder boeren op korte termijn over voldoende irrigatiewater kunnen beschikken.

Door minister Parmessar is het voorstel gedaan om de officiƫle inzaaiperiode die van 1 november tot 31 december 2019 loopt, met 2 weken te verlengen voor het gebied van de Middenstandspolder en Wageningen. De bewindsman deed ook het verzoek aan de organisatie om hun leden op het hart te drukken, vooral in deze droge periode geen water te verspillen.

-Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij / Kishan Jalimsing-