NIP verzorgt refreshment workshops voor gezondheidswerkers

29 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 29 november 2019 – Het Nationaal Immunisatie Programma (NIP) van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft, om hun programma kwaliteit te behouden, jaarlijks een refreshment workshop voor gezondheidswerkers op lokaal niveau. Tijdens deze workshop is er dieper ingegaan op het belang van Vaccine and Supplies Stock; hoe vaccinatie voorraden op nationaal en lokaal niveau te managen. “Het was van eminent belang dat deze workshop werd verzorgd, omdat door goed management, vaccines stockouts en vaccine verspilling kunnen worden voorkomen. Daarnaast kan het ervoor zorgen dat de distributie goed verloopt. Tenslotte is het belangrijk dat je te allen tijden weet hoeveel voorraad je hebt, zodat je optijd aanvult’,’ zegt Shiffany Narain, coördinator van het NIP.

Inadequaat voorraadbeheer van vaccins in gezondheidscentra kan leiden tot stock-outs van vaccins voor ons land. Dit bedreigt het succes van het immunisatieprogramma. Ook in Suriname was hiervan sprake. Met deze workshop tracht het ministerie van Volksgezondheid om dan ook het voorraadbeheer van vaccins te verbeteren.

-NII-