Premier Mottley brengt bezoek aan president Bouterse

18 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 november 2019 – Premier Mia Amor Mottley van Barbados is na een jaar terug voor een werkbezoek aan Suriname. De premier is van 17 tot en met 19 november 2019 in ons land. De premier bracht een bezoek aan president Desiré Delano Bouterse. Tijdens dit bezoek zullen overeenkomsten en afspraken, die tijdens het bezoek in 2018 zijn gemaakt zijn, verder worden besproken en uitgewerkt. Na het eerste bezoek is er heel veel werk verzet om de bilaterale samenwerking te verdiepen en wederzijds voordeel uit te halen.

Tijdens dit bezoek van de bewindsvrouw aan ons land zal ook worden gekeken naar nieuwe samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van mijnbouw, toerisme en landbouw.  De premier heeft na het bezoek aan het staatshoofd ook een bezoek gebracht aan Palmentuin Wakapasi Craft and more. De samenwerking tussen Suriname en Barbados is volgens de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, meer dan een economische. Dit zal volgens de BuZa minister zeer zeker verder geëtaleerd worden tijdens dit bezoek. Op dinsdag 19 november zal het resultaat van dit bezoek via de media gedeeld worden met de gemeenschap door middel van een persconferentie.

-NII-