Premier Mottley onder indruk van Bera Fisheries

19 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 19 november 2019 – Op maandag 18 augustus 2018 bracht de bewindsvrouw Mia Mottley samen met president Desiré Bouterse reeds een bezoek aan dit visverwerkingsbedrijf. Prime minister van Barbados, Mia Mottley, is onder de indruk van Bera Fisheries.

Dit bezoek , ligt in het verlengde van de Brokopondo samenwerkingsovereenkomst, die de premier vorig jaar samen met president Bouterse heeft getekend. Premier Mottley is op een driedaags werkbezoek in Suriname.

Bera Fisheries is één van de twaalf visverwerkingsbedrijven in Suriname. De delegatie onder leiding van de president mocht een kijkje nemen in de fabriek. Het proces van binnenkomst van de vis, de verwerking en de verpakking voor de verdere verscheping werd gedemonstreerd aan het gezelschap.

Bera Fisheries exporteert ook vis naar Barbados. De bedoeling is dat de hoeveelheid vis die tot op dit moment wordt geëxporteerd, wordt vergroot.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij bekijkt diverse mogelijkheden om de relatie tussen Suriname en Barbados binnen de visserijsector te versterken.

NII