President Bouterse en premier Mottley bezoeken Waka Pasi

18 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 november 2019 – President Desiré Delano Bouterse en premier Mia Mottley van Barbados hebben een bezoek gebracht aan de Palmentuin Waka Pasi Craft & More. Dit vond plaats op zondag 17 november. De president en premier werden welkom geheten door een culturele groep, waarna ze de stands bij de Waka Pasi bezochten. Het aanwezige publiek heeft zichtbaar genoten van de delegatie. Ook aanwezig waren First Lady Ingrid Bouterse -Waldring, LVV-minister Rabin Parmessar, BuZa-minister Yldiz Pollack Beighle en diens collega van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto. President Bouterse en premier Mottley hebben met de standhouders gesproken en ook de bezoekers mochten met zowel ons staatshoofd als de premier op de foto. Premier Mottley zei ingenomen te zijn met de wijze waarop ze door Suriname is ontvangen. Tijdens haar bezoek aan ons land zullen overeenkomsten en afspraken, die tijdens het bezoek in 2018 zijn gemaakt zijn, verder worden besproken en uitgewerkt. Na het eerste bezoek is er heel veel werk verzet om de bilaterale samenwerking te verdiepen en wederzijds voordeel uit te halen.

Tijdens dit bezoek van de bewindsvrouw aan ons land zal ook worden gekeken naar nieuwe samenwerkingsovereenkomsten op het gebied van mijnbouw, toerisme en landbouw. De premier zal op maandag 18 november veldbezoeken afleggen aan Bera Fisheries te Livorno en een bezoek brengen aan een agrarisch project te Tawajaripolder. Premier Mottley sluit haar bezoek op dinsdag 19 november af met een gezamenlijke persconferentie met president Bouterse.

-NII-