Presidentiƫle Commissie AIP-project ontvangen door minister van LVV

21 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 november 2019 – Door het Kabinet van president DesirĆ© Bouterse werd een PresidentiĆ«le Commissie ingesteld voor de coƶrdinatie en uitvoering van het Agro Industrial Park (AIP) project. Deze commissie werd op woensdag 20 november 2019 ontvangen door de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar. De minister verwelkomde deze commissie en is zeer erkentelijk met deze steun, om de onderhandelingspositie van Suriname te vergroten. In deze commissie hebben namens het kabinet van de president zitting: Gerrit Breinburg voorzitter van de commissie, Ramon Abrahams en Winston Caldeira, namens het kabinet van de Vice President George Sewradj en Ashween Ramdin fungerend directeur van LVV.
Partijen hebben de stand van zaken met betrekking tot de vorderingen besproken en de verdere lijn uiteengezet hoe samen op te trekken om het AIP-project tot een groot succes te maken voor Suriname. Het AIP-project, welke samen met de LR-Group uit Israƫl wordt uitgevoerd, behelsd een groots agrarisch project, met het oog op de productieverhoging van groenten, eieren, vee, melk en melkproducten, alsook de nodige faciliteiten voor opslag en verpakking en kennisoverdracht aan boeren met trainingen.
Het ministerie van LVV heeft al gesprekken gevoerd met stakeholders van deze sectoren. Het ministerie doet er alles aan om het projectplan bij te stellen, zodat de belangen van Suriname worden gediend. De partijen zullen in nauw overleg uitvoering geven aan het plan. Het ministerie van LVV is de projectdrager en wordt in deze ondersteund door de ingestelde commissie.

-LVV-