Stichting Trotse Surinamer overhandigd vlaggenpakket aan GLO en VOJ scholen

25 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 25 november 2019 – De Stichting Trotse Surinamer (TroSu) heeft op vrijdag 22 november 2019 aan diverse GLO en VOJ scholen een vlaggenpakket geschonken. De launch van dit project vond plaats op O.S Munderbuitenschool. In totaal worden in deze periode 25 scholen in Paramaribo en districten bedacht.

De stichting deed dit in het kader van 44 jaar staatkundige onafhankelijkheid van de Republiek Suriname. Het geschenk werd door de vice voorzitter van De Nationale Assemblee tevens voorzitter van de stichting, de heer Melvin Bouva en de voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement Kelvin Koniki, overhandigd aan de schoolleiders. Het pakket bestond uit een hijsvlag, een tafelvlag en een banner. Op de banner is op een kindvriendelijke manier de betekenis van de kleuren van de Surinaamse Vlag, de betekenis van het wapen en het volkslied geillustreerd.

De stichting TroSu beoogd hiermee alle Surinamers maar in het byzonder de jeugd, op zeer jonge leeftijd te stimuleren respect en geloof te hebben voor onze vlag, wapen en volkslied.

– Stichting Trotse Surinamer-