SUFOV scoort weer hoog; permanente exporuimte nodig

28 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 28 november 2019 – De Surinaamse Fotografen Vereniging, SUFOV, heeft de afgelopen 2 jaar enkele markante hoogtepunten gekend. Eén hiervan was de viering van haar 25-jarig bestaan, in 2018. De SUFOV is tot nu toe de enige rechtspersoonlijkheid bezittende fotovereniging van Suriname.

De bigi yari is sober gevierd, omdat de vereniging hard spaart voor de renovatie en inrichting van een permanente exporuimte die zij op het oog heeft. Ze hopen dat ook de overheid haar medewerking zal verlenen zodat de vele prachtige fotowerken, maar ook alles wat Suriname aan kunst, cultuur en craft te bieden heeft, getoond kan worden aan de wereld.

Zo geeft de SUFOV ook meer bekendheid aan ons land waardoor meer toeristen dit mooi deel van de aardbol zullen aandoen, de betrekkingen op handelsgebied verder aangehaald kunnen worden, culturele uitwisselingen plaatsvinden, kortom dat middels de verkoop van foto’s en andere kunstuitingen er ook een andersoortig exportproduct is dat bijdraagt aan de verdere economische groei van ons geliefd land.

Nadat deze foto-organisatie een kwart eeuw bestaansrecht heeft bewezen, heeft de SUFOV bij een landenfotowedstrijd van de FIAP begin 2019 – een wereldfoto-organisatie die te vergelijken is met de FIFA in de voetballerij -, de nummer 1 positie veroverd. Als land heeft Suriname eerder nooit zo een hoge notering bij FIAP gehad, dus een 2e hoogtepunt voor SUFOV.

De jongste mijlpaal is behaald bij de open fotowedstrijd van het Tropenbos Suriname die in samenwerking met SUFOV is georganiseerd zijn; alle vijf deelnemende fotografen van de SUFOV zijn in de top 10 geeindigd. Twee zelfs in de top 3, namelijk: Dion Howard op de nummer 1 positie en Cheryll Tjon-A-Ten op de 3e plaats. De beste 10 foto’s zijn gekozen door een deskundige jury en de titel of het thema van deze fotowedstrijd was, ‘Groen Paramaribo Photowalk’.

Door al deze hoogtepunten vragen SUFOVleden zich terecht af, “wanneer zullen wij als vereniging over onze eigen ruimte kunnen beschikken?”. Dus zegt SUFOV: “Overheid, samenleving, fotominnend publiek en alle fotografen, laat deze fantastische gedachte, realiteit worden!”

-SUFOV-