Training over Voedselveiligheid wordt vervolgd

21 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 november 2019- Er doen 27 personen mee aan de training van Jenna Wijngaarde, Nationaal Voedselveiligheidsdeskundige van SAMAP. Dit doet zij in overleg met het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij. Personen die meedoen zijn landbouw-voorlichters en medewerkers van het onderdirectoraat Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking (ODLOAV).

De voorlichters en onderzoeksmedewerkers krijgen meer tools aangereikt om op een eenvoudige manier informatie over te brengen aan boeren. Daarnaast is het een manier om kennis over te dragen aan andere collega’s. De behandelde onderwerpen zijn: verantwoord gebruik van pesticiden op landbouwgebied en de effecten, het gebruik van Personal Protective Equipment en het herkennen van ziekten en plagen. De training duurt twee dagen.

Suriname Agriculture Market Access Program (SAMAP) streeft naar duurzame landbouwontwikkeling voor inclusieve groei en werkgelegenheid door verhoogde omzet van groenten, fruit (niet-traditionele export gewassen), niet-hout bosproducten en duurzame markttoegang voor 1.000 kleine boeren. Verder wordt er gestreefd naar verbeterde voedselveiligheidscapaciteit en normen voor de particuliere sector en publieke instellingen. Daarbij zal worden voldaan aan internationale sanitaire en fytosanitaire eisen met ondersteuning van 100 boeren, boerenorganisatie en agro-bedrijven bij het behalen van kwaliteitsproductie en exportcertificering.

-Website Redactie-