Up-date: vermoedelijke roofmoord gepleegd in het Mama Ndyuka gebied; twee verdachten aangehouden

27 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 november 2019 – Een gemengd team van de politie reisde op zaterdag 23 november naar Mama Ndyuka na de melding dat twee manspersonen om het leven zijn gebracht door struikrovers.

Daar aangekomen bleek het te gaan om de 53-jarige Stanley Bron alias “Bailo” en de 42-jarige Stanley Apetang alias “Boyd”. De ontzielde lichamen van de twee slachtoffers werden per helikopter overgevlogen naar Paramaribo. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de twee ontzielde lichamen voor obductie in beslag genomen.

Volgens het voorlopig onderzoek begaven een aantal mensen zich naar een winkel te Mama Ndyuka om naar een voetbalwedstrijd te kijken. Op een bepaald moment werd de winkelzaak overvallen door zeven zwaar gewapende en gemaskerde manspersonen.

Tijdens de overval zijn er ongeveer 30 tot 40 personen onder schot gehouden en moesten de overvallers naar vier plekken brengen waar er goud wordt verwerkt. De overvallers namen goud uit de matten weg. Zij laadden de groep in een truck en reden richting de Ndyukakreek. De slachtoffers werden bij de kreek achtergelaten. Na hun daad vluchtte de verdachten het bos in.

Getuigen verklaarden aan de politie dat één van de overvallers een zware wapen overhandigde aan de 41-jarige Braziliaan Jose S., die op dat moment niet tot de roversbende behoorde. Dit wapen werd kort na de daad teruggenomen door de crimineel. Op grond hiervan is Jose als verdachte van deze roofmoord aangehouden. De 34-jarige Braziliaanse Rosivlea G. die illegaal in het land vertoeft is ook aangehouden.

Beide verdachten zijn overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten die belast is met het verdere onderzoek. Jose is na te zijn voorgeleid in verzekering gesteld, terwijl de vrouw in afwachting op haar uitzetting in vreemdelingen bewaring is opgehouden.

Een derde slachtoffer dat een schotverwonding heeft opgelopen aan zijn rechterschouder, is na medische behandeling op de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis heengezonden. Zijn situatie is stabiel.

Dit bericht komt van Het Korps Politie Suriname.

-KPS-