Update 25 november 2019

13 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 13 november 2019- De Commissie Viering Srefidensie is redelijk op schema met de voorbereidingen van de viering van 44 jaar Staatkundigde Onafhankelijkheid in Moengo, district Marowijne. Moengo mag dit jaar als gastheer optreden voor de viering. Ondanks de late aanvang van de voorbereidingen, is de commissie wel op schema. De viering vindt plaats op 24 en 25 november, maar op 22 november zullen er reeds activiteiten ontplooid worden met de pupillen van de scholen in de omgeving.

Vanaf het jaar 2012 heeft de regering de srefidensi viering in verschillende districten doen plaatsvinden. Het idee hier achter is om zoveel als mogelijk alle districten van het land eens deel uit te laten maken van dit jaarlijksterug kerend evenemt. Ook heeft het als achterliggende gedachten om meer bekendheid te geven aan de districten en de producten uit het gebied.

Meer hierover in het STVS Journaal.

-Kiantha Akiemboto-