Veldbezoek ministerie OWT&C aan Weg naar Zee

21 November 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 november 2019 – Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie is op een veldbezoek gegaan te Weg naar Zee. Dit op uitnodiging van waterhydroloog professor Sewnath Naipal, nadat er eerder deze maand gesprekken zijn gevoerd op het ministerie.
Naipal is al geruime tijd bezig met het beschermen van ons kustgebied door middel van het planten van mangrove bomen, opgenomen in een door hem onderzocht project. De professor probeerde geruime tijd de aandacht te winnen van de overheid door verschillende bewustwordingsactiviteiten uit te voeren.
De afgelopen maand moest het ministerie in de vroege ochtend inspringen, toen bij extreme springvloed de landbouwgronden in het gebied onderliepen, vanwege een scheur in de dam. Naar aanleiding van dit voorval, drong Naipal werderom aan op een gesprek met de overheid. Het laatste gesprek heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen; minister Vijay Chotkhan heeft besloten om samen te werken met de professor.

-Kiantha Akiemboto-