Art of Living gedenkt 150 gezinnen op kerstdagen

26 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 26 december 2019- Op kerst zijn diverse personen in de districten Paramaribo, Wanica en Commewijne niet vergeten. Stichting Art of Living Suriname heeft seniore burgers zonder en of met heel weinig familiehulp, mensen met een beperking en zeer behoeftige gezinnen een kerstpakket gegeven met voedingswaren. Het zijn de additionele producten die in elke huishouden nodig zijn; rijst, olie, uien en knoflook, blom, zout, afwaszeep, poederzeep en toiletpapier. Er zaten nog meer spullen in het pakket; 22 producten. De gezinnen verkeren naar observatie van de vrijwillgers echt onder moeilijke omstandigheden. Vaak komen ze er niet uit vanwege een lage inkomen van tussen de srd1000 en srd1200. Sheila Tjoe-A-On- Pawiro, coördinator van dit project beseft dat deze gezinnen met kinderen, zichzelf en de kinderen moeten voorzien van voeding en onderwijs. ‘Dat is niet makkelijk. Er is geen uitzicht voor deze personen met zo een lage inkomen om nog andere dingen te kunnen doen als verbouwen.’ Om deze mensen te kunnen identificeren heeft de stichting vrijwillgers in de drie districten. Middels enkele gratis workshops komen ze enkele tegen en zo worden elk jaar ook nieuwe behoeftigen geïdentificeerd. Vrijwilligers van deze stichting doen dit project al 6 jaren. Het betekent voor elke vrijwillger iets anders. In core doet het altijd goed om terug te geven. Ieder mens die onvoorwaardelijk doneert, op deze dagen, steunt en levert een bijdrage aan zowel zichzelf als de ander. Binnen de Art of Living is dit ook de filosofie om zich dienstbaar op te stellen en als persoon stressvrij te leven door ademhalingsoefeningen te doen middels yoga en medidatie. Een stressvrije individu kan een grotere bijdrage leveren voor zichzelf, zijn naaste omgeving en de totale samenleving. Middels enorme sponsoring zowel van de bedrijven als individuelen is de waarde van de pakketen gaan stijgen en zijn 150 personen verast met een kerstpakket van de stichting Art of Living.-.

-Xaviera L. Arnhem-