Autobestuurder omgekomen bij aanrijding

8 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 08 december 2019 – De 43-jarige autobestuurder Oswald, Lafantie is op donderdagmiddag 05 december overleden bij een aanrijding op de Afobakaweg. De heer Lafantie overleed ter plaatse ten gevolge van de letsels die hij opliep bij deze een aanrijding.
De wetsdienaren van het politiebureau Brokopondo kregen de melding van een aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen. Op de plek van het gebeurde werden beide voertuigen ongeveer 15 meters in het bos langs de weg aangetroffen. De personenauto werd zwaar beschadigd tegen een boom aangetroffen met daarin het ontzielde lichaam van de heer Lafantie.
Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat de personenautobestuurder Lafantie vanuit de richting van Afobaka naar de richting van Paramaribo reed; terwijl de 31-jarige vrachtwagenbestuurder L.S. vanuit tegenovergestelde richting kwam aangereden.
Een getuige van deze aanrijding verklaarde aan de politie dat het hard regende en dat de personenautobestuurder, naar zijn mening, met een vrij hoge snelheid reed. Voorts dat de personenauto bestuurder de controle over zijn voertuig verloor en op de rijhelft van de vrachtwagenbestuurder terecht kwam met als gevolg de aanrijding.
Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van de heer Lafantie vast. Het ontzielde lichaam van Lafantie is in opdracht van het Openbaar Ministerie door de politie in beslag genomen. De heer Lafantie was in het bezit van een geldig rijbewijs. De vrachtwagenbestuurder is in het bezit van een geldig rijbewijs. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.

-KPS-