China geeft herdenkingszegel staatsbezoek  president Bouterse uit

4 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 04 december 2019 – In verband met het staatsbezoek van president Desiré Delano Bouterse aan de Volksrepubliek China heeft de Chinese overheid een herdenkingszegel uitgegeven. Ons staatshoofd was in de periode 27-30 november 2019 op uitnodiging van president Xi Jinping te gast in het Aziatisch land. Op de herdenkingszegel staat een foto van president Bouterse met de boodschap ‘’ Embracing the valuable friendship between the peoples of Suriname and China through a strong and durable strategic partnership’’.

President Bouterse voelde zich vereerd dat er een herdenkingszegel ter ere van zijn staatsbezoek is uitgegeven. Het staatshoofd stond ook stil bij de hechte relatie die beide landen al jaren onderhouden. Surinames ambassadeur in China, Patty Chen, gaf aan dat uitgifte van deze postzegel een demonstratie is van het wederszijdse respect dat beide landen voor elkaar hebben. De bilaterale relatie tussen China en Suriname loopt al 44 jaar en is ontwikkeld tot een partnerschap gebaseerd op een sterke en solide structuur voor gediversifieerde samenwerking. De uitgifte van de herdenkingszegel benadrukt verder een addidtionele brug naar een sterke en duurzame strategische partnerschap tussen Suriname en de Volksrepubliek China. De uitgifte van de zegel is mogelijk gemaakt door de Filatelie Associatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volksrepubliek China, de China Post Group en de Filatelistische Federatie van China. Tijdens deze plechtigheid was de Chinese ambassadeur in ons land Liu Quan ook aanwezig.

NII