China zegt deel van tarieven op Amerikaanse producten te schrappen

6 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 06 december 2019 – De Chinese overheid zegt een deel van de importtarieven op Amerikaanse producten te schrappen. Het gaat specifiek om sommige leveringen sojabonen en varkensvlees uit de Verenigde Staten, meldt het Chinese ministerie van Financiën vrijdag.

Specifieke details, zoals over hoeveel goederen het gaat, werden niet gegeven. Ondernemingen moeten een bij het ministerie aanvraag doen om zich te vrijwaren van importtarieven.

Naar verluidt vraagt de Amerikaanse president Donald Trump het Aziatische land om jaarlijks 40 miljard dollar (36 miljard euro) tot 50 miljard dollar aan agrarische goederen te kopen. Dit is veel meer dan China vorig jaar afnam uit de VS.

-nu.nl-