Dansen helpt ook om fit te zijn

16 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 16 december 2019 – In Suriname zet dansgroep The Myztikalz al negentien jaar de toon op het gebied van dans. The Myztikalz is niet te evenaren; zij danst op hiphop, rap en breakdance tot ballet en awasa. Bijzonder is dat de jongeren zelf het management van de groep in handen hebben. Ze zijn individueel verantwoordelijk voor alle organisatorische- en uitvoeringswerkzaamheden. Dansers Fabien ‘Fally’ van Gennip en Winston Adaba geven aan dat het doel is om jongeren te stimuleren een zinvolle vrijetijdsbesteding op na te houden. The Myztikalz wil de Surinaamse cultuur, in de vorm van dans, uitdragen door deel te nemen aan danskampioenschappen in en buiten Suriname. De groep geeft met trots aan dat dit is gelukt.

-Anastacia Derby-