Introductie van gebarentaal op de Little Mounds of Clay school

4 December 2019

Comments: 0

Woensdag 4 december 2019 – De Little Mounds of Clay school heeft sinds kort gebarentaal genitroduceerd. Gebarentaal is een taal voor doof en slechthorendend geboren mensen. Kimberley Weibolt, direteur LMC zegt dat na het zien van de film ‘’Wiren’’ de trigger is gekomen om iets te doen met gebarentaal. De leiding heeft toen besloten om de taal op te nemen in het curriculum. De doven en slechthorenden zijn vaak genoeg de vergeten groep. Het zou fijn zijn als kinderen ook kunnen communiceren met die groep. Leerlingen vanaf leerjaar 5 van LMC krijgen 1 keer per week gebarentaal. Aan het eind van het schooljaar is de school van plan een activiteit te organiseren, waarbij de LMCérs zelfstandig kunnen communiceren met de slechthorenden.

Klik hier voor video

-Anastacia Derby/LMC-