Kinderen van drie weeshuizen extra verwend in het Clevia Park

7 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 07 december 2019 – Ruim 110 pupillen van drie kindertehuizen en hun begeleiders hebben hun Kinderdag op een leuke en educatieve manier doorgebracht in het Clevia Park. Het gaat om Kinderhuis Leliëndaal en Kindertehuis Risen Glory, alsook Stichting Riyos, respectievelijk in Commewijne en Wanica gevestigd.

Uitgelaten bezochten zij de verschillende boomhutten, die elk het verhaal vertellen van de wijze waarop de diverse bevolkingsgroepen in Suriname kwamen. Zij maakten volop gebruik van de mogelijkheid om bootje te varen, te hengelen en treintje te rijden, maar vermaakten zich ook uitstekend met fosting prei zoals dyul en yompo futu. Ook de inwendige mens werd extra verwend met heerlijke voeding en snacks, weggespoeld met water en sappen. Uiteraard allemaal gezond, omdat Clevia Park staat voor een gezonde levensstijl.

De kinderen werden na school opgehaald en met bussen gebracht naar het park. Tot ongeveer 7 uur ‘s avond hebben zij uitgelaten meegedaan aan alle activiteiten. Aan het eind van de verwendag kregen alle kinderen een presentje van het personeel van Intermed Caribe. Dit bedrijf heeft het mogelijk gemaakt dat de kinderen een superleuke dag konden hebben. “Het gaat veelal om kinderen die geen ouders hebben, van wie de ouders ze niet (meer) willen of kunnen verzorgen, maar ook kinderen die misbruikt zijn. Vaak vormen ze een vergeten groep. In het kader van onze corporate & social responsibility hebben we er daarom voor gekozen om deze kinderen extra aandacht te geven”, zegt Dave Wirjomengolo, assistent-manager van Intermed Caribe.

-PB-