LVV-compost kampen citruskwekerijen Tamansari en Houttuin afgerond

4 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 december 2019 – Het International Development Bank (IDB) project ā€œStrengthening of Citrus Productionā€, die als doel heeft het verhogen van de

productie van de citrus aanplant in Suriname, verloopt vlot. Om het projectdoel te bereiken is opgenomen dat de faciliteiten van de citruskwekerijen van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) worden verbeterd en voorzien van de nodige equipment om kwalitatief goed citrus plantmateriaal te produceren. Hierbij is het van belang dat er gebruik wordt gemaakt van goed groeimedium in de plantzakken.

EĆ©n van de activiteiten is de aanmaak van compost ter verbetering van het groeimedium. Voor de realisatie van deze activiteit worden compost kampen gebouwd op diverse ressortkantoren, proeftuinen en kwekerijen van LVV. De bouwactiviteiten van de compost kampen op de citruskwekerijen Tamansari en Houttuin zijn inmiddels afgerond. Er zal een aanvang worden gemaakt met een composttraining. GeĆÆnteresseerden kunnen contact opnemen met de afdeling Agrohydrologie van het ministerie van LVV.

Het is zeer belangrijk om diverse trainingsmogelijkheden toe te passen om de ontwikkeling van de proeftuinen te bewerkstelligen voor het ministerie, laat minister Rabin Parmessar van LVV weten. Het ministerie staat altijd klaar om de gemeenschap van dienst te zijn, met name door het beschikbaar stellen van training en assistentie. Het steeds updaten en upgraden van de kennis bij het personeel is ook Ć©Ć©n van de gestelde prioriteiten van de bewindsman. De opgedane technische kennis wordt vervolgens gedeeld met belanghebbenden en geĆÆnteresseerden.

-NII-