Slimme bril Google Glass wordt definitief afgeschreven in 2020

8 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 08 december 2019 – Google gaat volgend jaar stoppen met het ondersteunen van Google Glass. Op de supportpagina van de slimme bril is te lezen dat Google vanaf 25 februari 2020 stopt met alle diensten voor de consumentenversie van Google Glass.
Google Glass is een slimme bril waarmee gebruikers notificaties en berichten kunnen ontvangen die worden getoond op het glas van de bril. Daarnaast kon met de camera van de bril makkelijk gefotografeerd en gefilmd worden vanuit het perspectief van de drager.
Het type Google Glass Explorer kwam uit in 2013, maar de verkoop werd in 2015 weer stopgezet. Consumenten die de bril destijds hebben gekocht kunnen op de supportpagina een speciale update downloaden, waarmee ze de bril kunnen blijven gebruiken na 25 februari 2020. De functionaliteiten die gekoppeld zijn aan de diensten van Google, zoals Gmail, werken dan nog maar beperkt.
Google werkt nog wel steeds aan een versie van Google Glass voor bedrijven onder de naam Google Glass Enterpise. Deze bril is niet te koop voor consumenten en alleen beschikbaar voor een select aantal partnerbedrijven van Google.
De slimme bril van Google was een van de eerste projecten die augmented reality (AR) op deze manier beschikbaar moest maken voor het grote publiek. Met een AR-bril worden virtuele elementen, zoals een kaart of een model van een gebouw, toegevoegd aan de werkelijkheid. Microsoft werkt aan een vergelijkbare bril, genaamd de HoloLens.

-nu.nl-