Technici LVV wordt getraind in verscherpte controle grensposten

17 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 17 december 2019 – Het is noodzakelijk voor Suriname om verscherpte controles te verrichten op alle Points of Entry, oftewel de grensposten, tegen het binnendringen van ziekten en plagen bij zowel dier als plant. In dit kader is op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een 5-daagse training verzorgd door Braziliaanse deskundigen aan personeel van het onderdirectoraat Veeteelt, afdeling Veterinaire Diensten en de afdeling Plantenbescherming en Kwaliteitskeuringen.

De training bestond uit een theoretische en praktische sessie. Verder waren er twee velddagen naar respectievelijk de Johan Adolf Pengel Luchthaven en de Jules Sedney Haven, beter bekend als Nieuwe Haven, waar de LVV-participanten rondleidingen en tips kregen voor het effectief verrichten van de werkzaamheden op deze twee posten.

Deze activiteiten hebben als doel technici van het ministerie van LVV op te leiden in internationaal grensverkeer- en handelscontrole.

-Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-