Trump voert heffingen in op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië

2 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 02 december 2019 – De Amerikaanse president Donald Trump heeft maandag alsnog importheffingen op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië aangekondigd. Eerder dreigde Trump met de heffingen, maar beide landen werden daar in mei 2018 “permanent van vrijgesteld”. Trump maakte de heffingen maandag via Twitter bekend.

De importheffingen zijn nodig, omdat de valuta van beide landen minder waard zijn geworden tegenover de dollar, stelt Trump. Hierdoor worden Amerikaanse fabrikanten van staal en aluminium, maar ook Amerikaanse boeren volgens Trump hard geraakt.

Het gaat om importheffingen van 25 procent op staal en 10 procent op aluminium. Eerder kwam Trump al met dezelfde heffingen op metaalproducten uit Mexico en Canada, maar die zijn inmiddels weer teruggetrokken. Ook dreigde Trump met heffingen op staal en aluminium uit de Europese Unie en Zuid-Korea.

Verder stelt Trump dat de Amerikaanse Federal Reserve, het stelsel van centrale banken, zich moet laten inspireren door de Braziliaanse en Argentijnse beleidsmakers. “De Fed moet hetzelfde doen als die landen, zodat ze niet langer

misbruik kunnen maken van onze sterke dollar door hun valuta te devalueren”, twitterde Trump.

De Fed moet de belangrijkste rente verder verlagen om dit te bereiken, schrijft hij. De Fed heeft de rente dit jaar al drie keer verlaagd, maar dit is volgens Trump nog niet voldoende.

-nu.nl-