Tweede groep houtexporteurs getraind in verantwoord gebruik pesticiden

11 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 11 december 2019 – De tweede groep van houtexporteurs is op het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) begonnen met een twee daagse training ‘Verantwoord gebruik van pesticiden’. Deze training die op 09 december is gestart, is verzorgd door mevrouw Carmen van Dijk, waarnemend hoofd van de afdeling Bestrijdingsmiddelen van het ministerie van LVV.

Het doel van de training is het verhogen van de bewustwording en de gevolgen van het onverantwoord gebruik van pesticiden. De nadruk wordt gelegd op het verantwoord gebruik van de pesticide soort Aluminium Fosfide.

Het ministerie is verder bezig de verkoop te reguleren, waarbij alleen belanghebbenden die een training bij het ministerie hebben gevolgd, met een bewijs van het ministerie van LVV het kunnen aanschaffen en toedienen. Naast de

awareness campagnes en trainingen voor stakeholders, particuliere sector en de jeugd, worden ook procedures en richtlijnen aangepast of gemaakt. De gewijzigde Plantenbeschermingswet van 1965 is reeds ingediend bij De Nationale Assemblee ter behandeling.

“Het pesticidebeleid heeft direct invloed op het exportgebeuren dus dient er heel zorgvuldig mee omgegaan te worden. Het kan mens en milieu schaden, maar ook de exporten. Bewustwording en training hoe op de juiste wijze gebruik te maken zijn belangrijk om de goede resultaten te boeken en geen schade aan te richten”, gaf Minister Rabin Parmessar aan.

-NII-