Ureumprijs vastgesteld op SRD 160

25 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 25 december 2019- De ureumprijs van 46% per zak van 50 kg is vastgesteld op SRD 160. Landbouw-minister Rabin Parmessar is dit overeengekomen met Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in Nickerie. Deze overeenstemming is in een verklaring vervat en ondertekend door beide partijen.

De verkoopprijs van Ureum 46% per zak van 50 kg kan vanaf vrijdag 27 december gekocht worden bij Rijstbedrijf D. Ramadhin en Sons in het rijstdistrict.

De onstabiele prijs voor dit product schommelde de afgelopen periode. In Juni dit jaar werd reeds een overeenstemming bereikt voor het bedrag van 165 SRD. Ureum is nog altijd een belangrijke kunstmest voor padieverbouwers, die zorgt voor een verhoogde oogst van het product en in het verlengde daarvan voor een grotere opbrengst. De importeur heeft zich garant gesteld voor de levering van kunstmest voor de voorjaarsoogst van 2020.

Minister Parmessar onderstreept de noodzaak van goedkope ureum en verzekert landbouwers ervan dat de regering er alles aan zal doen om te zorgen voor goedkope input. De verhoging van de productie is nog altijd het streven van de regering Bouterse/Adhin.

-Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-