Zware crimineel aangehouden in Marowijne gebied

22 December 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 22 december 2019 – Een opsporingsteam bestaande uit het Arrestatie Team en leden van het Korps Speciale Troepen van het Nationaal Leger hebben de Braziliaanse crimineel Romario, S. alias “Piking boi” aangehouden in het Marowijne gebied.

In het bezit van Romario zijn twee vuist vuurwapens en een zware automatische wapen met munitie aangetroffen en in beslag genomen. Romario is hoogstwaarschijnlijk lid van een bende, die enkele weken terug roofovervallen heeft gepleegd op goudvelden in het Lawa gebied en te Mamadjuka.
Bij die berovingen zijn drie personen dood geschoten. Een militair in het Lawa gebied en twee beveiligingsmannen te Mamadjuka.

Romario is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten van de politie en na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

-Korps Politie Suriname-