Activiteiten van het OKB richting de 25 mei 2020

16 January 2020

Comments: 0

Donderdag 16 januari 2020 – Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) is het Surinaams toezichthoudend orgaan op verkiezingen in Suriname. Het toezicht strekt zich uit tot zowel algemene als geheime verkiezingen. Het OKB werd in 1977 opgericht.
Jennifer van Dijk – Silos, voorzitter van het OKB geeft aan dat Politieke partijen dienen zich eerst bij het OKB dienen te registreren en vervolgens bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS) waar de kandidaatstelling plaatsvindt. Om aan de verkiezingen deel te kunnen nemen hebben partijen de goedkeuring van zowel het OKB als het CHS nodig.
Tijdens en direct na de verkiezingen houdt het OKB toezicht en onderzoekt problemen. Na ontvangst van het proces-verbaal van het CHS controleert het OKB de resultaten. Indien nodig maakt het OKB de uiteindelijke uitslag bekend. Verder vertelt Silos over de activeiten richting 25 mei 2020
-Anastacia Derby-

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=-vV2THmb5hM[/embedyt]