LVV en SPSB geven startsein woningbouw te Alliance

19 January 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 19 januari 2020 – Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij en De Surinaamse Post Spaar Bank, hebben op zaterdag 18 januari 2020, het startsein gegeven voor de bouw van 100 tal woningen te Alliance. Het woningbouw project komt tot stand door middel van de woningbouw financieringfonds van de SPSB na gedegen overleg tussen beide partijen ter stimulering van de productie sector te Alliance.

In de eerste fase zullen 10 sleutelklare woningen worden opgezet ten behoeve van de te aantrekken arbeiders voor het Staatsbedrijf te Alliance.

Verder wordt er gewerkt aan de nutvoorzieningen aldaar, zoals het hebben van veilig drinkwater aangelegd door de SWM, goede electriciteit in samenwerking met de EBS en de aanleg van goede internet verbinding door Telesur.

Directeur Ginmardo Kromosoeto en minister Rabin Parmessar waren deelgenoot van het hoogste punt van één der woningen. Deze woning is bestemd voor de huisvesting van de permanent arts van de RGD, die per 1 februari 2020 zich moet vestigen op de plantage. Kromosoeto benadrukt dat ook de zorg een van de belangrijke zaken is waar deze regering bijzonder veel aandacht aanbesteed.

Hij bedankte de minister van LVV voor het vertrouwen en goede samenwerking met de SPSB bij de tot standkoming van dit project. De bank ziet goeie perspectieven te Alliance en wil daarbij een bijdrage leveren.

Het beleid van het minsterie van LVV is erop gericht om landelijk de productiesector op gang te brengen en daarbij de nodige voorbereidingen en voorzieningen in place te hebben. Minister Parmessar roept andermaal afgestudeerden op om te solliciteren voor een betrekking bij het ministerie en tegelijkertijd bereid te zijn ook in de verre districten ingezet te willen worden.

-NII-