Sarina en Furgill aangehouden

16 January 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 januari 2020 – De recherche van Regio Midden heeft op zaterdag 11 januari de 30-jarige Sarina U. en Furgill V. (28) aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan onder andere diefstal, bedreiging en poging doodslag en overtreding van de Vuurwapenwet.

Twee slachtoffers van respectievelijk diefstal en bedreiging deden aangifte bij de politie van de gepleegde stafbare feiten door deze twee verdachten. Volgens de benadeelde bood de vrouwelijke verdachte Sarina haar diensten aan via sociale media waarop hij gereageerd had. Na een afspraak te hebben gemaakt, zouden hij en de vrouw gaan uiteten. Bij die gelegenheid kwam de vrouw met Furgill in een auto aangereden. Tijdens de rit werd de man volgens zijn verdere verklaring gevraagd om wat bier te kopen in een winkel. Hij nam wat geld uit zijn tas, stapte uit en ging de winkel binnen. Bij die gelegenheid reden de twee weg met de tas van de man inhoudende een bedrag van USD 500.

In het andere geval raakte een tweede slachtoffer in een woordenwisseling met Furgill die later de vriend van Sarina bleek te zijn. Daarbij schoot Furgill met een vuistvuurwapen in de richting van de man. Het slachtoffer werd gelukkig niet geraakt. Bij de aanhouding van de verdachten stuitte de politie op een gasbucks, welke in beslag is genomen. Naderhand is er een vuistvuurwapen met vier scherpe patronen achterhaald en eveneens in beslag genomen.

Het tweetal is na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten. Zij geven toe de strafbare feiten te hebben gepleegd, echter verklaarde Furgill in de lucht te hebben geschoten met het wapen dat hij illegaal in zijn bezit had.

Tijdens het onderzoek kwam Mahinder B. in beeld als te zijn de verstrekker van het wapen. Deze verstrekker werd opgespoord en aangehouden. Na te zijn voorgeleid is hij eveneens in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt deze zaak verder.

-KPS-