LVV geeft presentatie over kippenteelt

6 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 06 februari 2020 – Kippentelers kunnen heel veel samen bereiken door te telen in vereniging verband. Roy Imanredjo, senior veeteelt voorlichter van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, (LVV) gaf dit mee aan het goed opgekomen publiek tijdens een presentatie in Moengo op zaterdag 1 februari 2020
Het kweken van kippen en de verwerking ervan zal volgens bepaalde standaarden moeten gebeuren. De telers moeten bereid zijn trainingen te volgen en het geleerde ook in praktijk brengen om uiteindelijk volgens de vereiste standaarden te kweken. Lokaal wordt op jaarbasis 10 miljoen kilogram kippenvlees geproduceerd. Het blijkt dat er nog vraag is naar 15 miljoen kilogram. Eveneens bestaat de mogelijkheid om naar onder andere Cuba te exporteren.
Het ministerie van LVV kan de kippentelers bijstaan met trainingen alsook met raad en daad bij het kweken. Bij het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) kunnen ondernemers terecht voor de nodige begeleiding bij het opstellen van een ondernemersplan. Eveneens beschikt het ministerie over een fonds (KMO) waar kleine als middelgrote ondernemers terecht kunnen voor een lening tegen een lage rente.
Minister Rabin Parmessar is voorstaander van het samen gaan van de publieke en private sector. “Om te kunnen voldoen aan de vraag naar kippenvlees zullen we samen moeten werken. We moeten de kansen benutten om aan de vraag te voldoen, een niet benutte kans is een verlies voor zowel de ondernemer alsook de sector”, aldus minister Parmessar.

-NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-