Pamaka heeft nieuwe granman

23 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 23 Februari 2020- Jozef Misajere Forster (62) is de nieuwe granman van de stam der Paramaccaners (Pamaka). Hij werd op vrijdag 21 februari 2020 ingewijd tijdens een drukbezochte plechtige ceremonie op Langatabiki. Hij is de uitverkorene van de bee (familie langs matrilineair lijn) die volgens de Pamaka traditie aanspraak maakt om de opvolger aan te wijzen. Het nieuw stamhoofd volgt Samuel Forster op die 10 maart 2017 is ingeslapen. De stam werd sindsdien geleid door waarnemend granman Jozef Forster. De nieuwe granman zal de komende tijd nog enkel culturele plichtplegingen treffen voordat de stam hem formeel zal presenteren aan de regering zodat hij officieel kan worden geïnstalleerd. De ceremonie werd onder meer bijgewoond door Margaretha Malontie, districtscommissaris (dc) van Sipaliwini (bestuursressort Pamaka), tevens deken van het korps der dc’s.
MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELINGEN