Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname presenteren handboek

28 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 februari 2020 – Met het handboek Stuka Prisiri willen de organisaties het concept van een prachtig project aanbieden aan de Surinaamse samenleving, zodat het programma Stuka Prisiri overall kan worden uitgevoerd voor jongeren. Het tweejarig programma is gericht op talentontwikkeling, sociale vaardigheden, kunst en cultuur en beroepen-oriëntatie. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd bij het ontdekken van eigen talenten, ondersteund bij het maken van juiste keuzes en bij het creëren van een positief zelfbeeld.

Het Stuka Prisiri project (2020-2022) gaat op 29 februari voor de vijfde keer van start. Voor de uitvoering van dit project zijn Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname een partnerschap aangegaan met de Regionale Ontwikkelingsorganisatie STIWEWA.

60 Surinaamse jongeren uit Paramaribo Zuid gaan hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Het Stuka Prisiri programma is bestemd voor jongens en meisjes die:
– gemotiveerd zijn
– potentie hebben en redelijk goed leren op school
– de leeftijd van 9-12 jaar hebben en bij de aanvang van het project in de vijfde klas van het Gewoon Lager Onderwijs zitten
– afkomstig zijn uit sociaal zwakkere milieus waar zij vaak om diverse redenen de gewenste ondersteuning en/of begeleiding van huis en omgeving moeten ontberen.

Voor de ouders van deze jongeren worden er vier keer per jaar ouderbijeenkomsten georganiseerd.

-Rotaryclub of Paramaribo Residence en Quota International Suriname