Suriname participeert in Staatshoofdenvergadering op Barbados

18 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 februari 2020 – Vice-president Michael Ashwin Adhin zal namens president Desiré Delano Bouterse deelnemen aan de 31ste Tussentijdse Vergadering van CARICOM Staatshoofden en Regeringsleiders, die zal plaatsvinden van 18-19 februari 2020 te Bridgetown, Barbados. De vergadering vindt plaats onder het voorzitterschap van de premier van Barbados, Hon. Mia Mottley.

Tijdens deze topontmoeting, zal men zich onder meer buigen over diverse vraagstukken, waaronder de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van de CARICOM Single Market & Economy (CSME), actuele geopolitieke aangelegenheden, zaken betreffende volksgezondheid, waaronder een regionale benadering voor wat betreft het COVID-19, veiligheid alsook een digitale strategie voor CARICOM.

Aan de orde komt ook het partnerschap van CARICOM met het Afrikaanse continent en andere relevante samenwerkingsverbanden.

Suriname zal tijdens de vergadering in het kader van de CSME, rapportage doen van de verschillende bilaterale initiatieven ter invulling van de samenwerking op onder andere de gebieden van landbouw, veeteelt en visserij, als mogelijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.

Voorts is er voorafgaand aan deze vergadering een speciale ontmoeting van ministers van Buitenlandse Zaken ter bespreking van diverse vraagstukken. De Minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Yldiz Pollack-Beighle, zal aan deze vergadering deelnemen.

-NII-