Vergadering College van korpschefs vlot verlopen

13 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 13 februari 2020 – De vergadering van het college van de korpschefs werd op maandagmiddag 10 februari op het hoofdbureau van het Korps Politie Suriname gehouden.
De korpschef van Curaçao Mauricio Sambo, de korpschef van Bonaire, Sint Estatius en Saba( Best eilanden)Jose Rosales, de korpschef van Sint Maarten Carl John en de korpschef van Aruba Andrew Hoo zijn naar Suriname afgereisd om samen met de Surinaamse korpschef Roberto Prade te vergaderen.
Er zijn verschillende samenwerkingsgebieden belicht tijdens deze vergadering. Zoals het hebben van een criminaliteit informatie forum om zodoende de grens overschrijdende criminaliteit te helpen indammen.

De overige onderwerpen die tijdens de vergadering aan de orde kwamen waren:

– De mogelijkheid dat medewerkers van het KPS aansluiting vinden bij trainingen op onder andere management niveau. Deze trainingen worden door Nederlanders op Curaçao verzorgt.
– Het upgraden van het informatie forum van de inlichtingendiensten.
– Het belang van de wederzijdse inzet van de Digitale Recherche en de verdere aanpak van het fenomeen Mensenhandel.

De korpschefs hebben ook overleg gepleegd over het gezamenlijk exploiteren van de “The International Ballistic Information System (IBIS)”. De IBIS is een forensische laboratorium. Het gezamenlijk exploiteren van dit laboratorium zal in financieel opzicht heel gunstig zijn voor de korpsen in kwestie.
“De vergadering is als vruchtbaar ervaren door de eerder genoemde korpschefs. Korpschef Roberto Prade gaf aan dat de korpschefs bereid zijn om met elkaar samen te werken omdat zij gemeenschappelijke doelen hebben zoals de bestrijding van de criminaliteit zowel nationaal als internationaal en het verder upgraden van hun medewerkers op management niveau.

-KPS-