Vicepresident Adhin ontkracht aardappel en uien verhaal

3 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 03 februari 2020 – Vicepresident Ashwin Adhin is diep verontwaardigd over berichten van het ochtendblad De Ware Tijd verschenen in de kranteneditie van 1 februari 2020, waarin hij wordt geciteerd. In het artikel staat dat de vp aangeeft dat de regering de kasreserve heeft gebruikt voor de aanschaf van aardappelen en uien.

De vicepresident heeft nota genomen van de reacties die hiermee zijn uitgelokt in de samenleving, welke als zeer schadelijk en negatief kunnen worden betiteld.

Het gaat met name om de volgende beweringen:

“Vicepresident Ashwin Adhin zegt dat de 100 miljoen US dollar kasreserve van lokale banken die als verdwenen wordt beschouwd, is besteed aan aardappelen, uien en andere basisgoederen.”

“Op Facebook lieten burgers zaterdag geen spaan heel van vicepresident Ashwin Adhin om zijn uitspraken dat kasreservemiddelen die onder beheer waren van de Centrale Bank van Suriname zijn gebruikt om onder andere uien en aardappelen aan te schaffen.”

Deze beweringen gepubliceerd bij eerder genoemd medium zijn onjuist en berusten volledig op onwaarheid. Bij desbetreffende toespraak bij de gronduitgifte te Altona Village heeft de vicepresident

aardappelen en uien nimmer in de mond genomen en ook nimmer aangegeven dat de kasreserves zijn aangewend. Integendeel heeft hij aangegeven dat de duidelijkheid zou worden verschaft door een officiële verklaring van de regering, die afgewacht moest worden.

Gelet op het bovenstaande zal er vanuit het kabinet van de vicepresident rectificatie geëist worden van het betreffende medium. Voorts deelt de vicepresident mee dat er vanuit de regering en overige autoriteiten officiële informatie met betrekking tot deze kwestie gedeeld zal worden met de samenleving.

-NII-