Werkzaamheden Jenny-Henar vorderen

11 February 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 11 februari 2020 – De rehabilitatie van de wegstrekking Jenny (Coronie)-Henar (Nickerie) vorderen gestaag. De weg is al voor een groot deel voorzien van een asfaltlaag. Sinds kort is de aannamer Baitali Group NV gestart met het maken van inritten en plaatsen van buizen voor de afwatering.

Rino Tjong A Hung, projectmanager van het directievoerend consortium NV Sintec/ILACO, zegt dat hiermee twee weken geleden een aanvang is gemaakt. De verwachting dat deze werkzaamheden de komende twee maanden afgerond zullen zijn.

De herasfaltering van de wegstrekking Jenny-Henar geschiedt in drie fasen geschieden, te weten Jenny-Ingikondre, Ingikondre-Burnside en Wageningen-Henar. Het gaat in totaal om 79 kilometers, waarvan 53 kilometer in zeer slechte staat verkeerde.

Het startsein voor de rehabilitatie werd in oktober 2018 door president Desiré Bouterse gegeven.

-NII-