De regering van Suriname geeft informatie over berichten inzake de vluchten vanuit Suriname naar diverse destinaties

17 March 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 17 maart 2020 – De regering van Suriname geeft in navolging van de berichten inzake de vluchten vanuit Suriname naar diverse destinaties het volgende aan:

– Dat de vluchten door de KLM op de Mid-atlantische route om niet-ingezetenenĀ  te transporteren, officieel gestart is op maandag 16 maart 2020 en zal vervolgen de rest van de week t/m zondag

– Aankomst van het toestel van KLM op JAP international airport is 16.20 uur en vertrektijd is 19.15 uur. Maximale capaciteit aan stoelen is 408.

– Wat SLM betreft is ook op maandag 16 maart gestart met zowel de Amsterdam vluchten als de regionale vluchten tot en met zondag 22 maart.

– Verder zijn ook de volgende airlines op 16 maart met vluchten naar het buitenland (outbound) gestart, t.w. Tui, Cal, Copa en FAW, GOL en TGA.

– Er is een behoorlijke drukte voor de luchtvaartmaatschappijen ontstaan om conform de instructies van de regering de pax te transporteren.

– Vanwege het feit dat verwachtbaar is, dat ook andere landen waaronder Nederland en de USA (m.n. MIAMI) hun airports zullen sluiten, is door de regering van Suriname deze mogelijkheid c.q. Faciliteit geschapen, dat de niet-ingezetenen deze week nog hun land kunnen bereiken.

– Op woensdag 18 maart zal door het ministerie van OWTC een evaluatie meeting worden gehouden met alle luchtvaartmaatschappijen m.b.t. eventuele aanpassingen etc.

– De regering heeft duidelijk aangegeven dat haar ingezetenen spoedig terug gebracht zullen worden en daar zijn wij hard bezig mee. In dit kader heeft NCCR reeds een aantal quarantaine faciliteiten onderzocht en goedbevonden. Momenteel zijn 250 quarantaine mogelijkheden geĆÆdentificeerd. Verwachtbaar is dat het niet lang meer zal duren om de ingezetenen naar Suriname te transporteren. Duidelijk moet zijn dat gelijk bij aankomst alle aangekomen ingezetenen in een quarantaine worden geplaatst.

– De ingezetenen in het buitenland melden zich momenteel aan bij de diplomatieke posten als hun desbetreffende luchtvaartmaatschappijen ter registratie en overige instructies.

-Ministerie van OPENBARE WERKEN, TRANSPORT EN COMMUNICATIE-