Minister Dikan leeft mee met Hubei in strijd tegen COVID-19

23 March 2020

In: Nieuws
Comments: 0

MAANDAG 23 MAART 2020-“Namens mijzelf, het management en de staf en het ministerie van Regionale Ontwikkeling van Suriname, betuig ik mijn diepste medeleven, solidariteit en condoleances aan uw regering en het volk van de Republiek China, aan alle slachtoffers, families en in het bijzonder de provincie Hubei in deze moeilijke tijden.” Aldus minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) in een schrijven aan Yang Yunyan, vicegouverneur van Hubei, de centraal Chinese provincie waar het beruchte COVID-19 coronavirus in december 2019 de kop opstak. De uitbraak was amper enkele weken nadat Dikan er een bezoek had gebracht.

Minister Dikan was van eind oktober tot begin november 2019 nog met een delegatie op werkbezoek in Hubei. In zijn brief drukt de minister Yang Yunyan op het hart dat hij erop mag rekenen dat zijn vrienden in Suriname hem en zijn mensen steunen in gebed en dat ze veel sterkte wensen aan zowel China als aan de zwaar getroffen provincie. Behalve dat hij met zijn bezoek aan China een bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de bilaterale relatie tussen Suriname en dat land, heeft minister Dikan tijdens de missie ook veel vrienden gemaakt in Hubei. Nog geen twee weken na zijn terugkeer in Suriname, kreeg hij tegenbezoek van Yun Yunyan met wie hij in Paramaribo nog eens werkafspraken maakte die de ontwikkeling van verschillende sectoren in Suriname ten goede zullen komen.

De vicegouverneur schrijft in een woord van dank terug aan minister Dikan dat hij de ondersteuning ter harte neemt. Hij informeerde de bewindsman als volgt over de situatie in het algemeen en de vooruitzichten in China, Hubei in het bijzonder: “Met de leiding en persoonlijke inzet van president Xi Jinping heeft het Chinese volk zich, met hulp van verschillende kringen, verenigd als één en heeft het de meest uitgebreide, strikte en grondige maatregelen genomen om de epidemie te bestrijden. Deze maatregelen hebben de verspreiding van de uitbraak effectief beperkt. Hubei heeft per fase grote successen geboekt met de preventie en bestrijding van het coronavirus. We hebben het volste vertrouwen dat we de uitbraak zullen verslaan.” Yang Yunyan heeft de hoop uitgesproken dat hij minister Dikan weer eens in zijn provincie mag ontvangen, uiteraard nadat het virus is verslagen en de situatie weer veilig en genormaliseerd is.

NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-