Sollicitatie oproep via social media leidt tot aanhouding Shivannie

6 March 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 06 maart 2020 – De politie van het ressort Zanderij heeft de 24-jarige Shivannie M. op woensdag 4 maart op een adres in het district Wanica aangehouden.

Deze jonge dame heeft via social media een fake account geopend onder de naam Victoria Group, waarbij zij geïnteresseerden opriep te solliciteren voor de functie van administratieve kracht op de Luchthaven te Zanderij. Gegadigden hebben op verschillende locaties Shivannie ontmoet en hebben een nationaliteitsverklaring, een uittreksel, pasfoto’s, en vaccinatie boekje van gele koorts, kopie diploma’s en het bedrag van SRD 150 aan haar moeten overhandigen.

Toen enkele sollicitanten na een bepaalde tijd geen reactie kregen, besloten zij op vrijdag 21 februari Shivannie op te gaan zoeken op de Luchthaven te Zanderij. Onderzoek wees uit dat Shivannie vanaf de maand januari 2020 tot eind februari 2020 in één van de winkelunits op de Luchthaven als verkoopster werkzaam was. In die korte periode heeft zij het legitimatiebewijs dat aan haar was verstrekt om de Luchthaven te kunnen betreden, gebruikt om geloofwaardig over te komen bij de geïnteresseerden. De sollicitanten werden naar de politie verwezen voor het doen van aangifte.

Na intensief speurwerk is Shivannie op 4 maart aangehouden en ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau. Shivannie heeft bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan het strafbare feit en dat zij het geld ten eigen bate heeft gebruikt. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld.

De politie vermoed dat meerdere personen benadeelden zijn geworden. Deze benadeelden worden opgeroepen zich alsnog in verbinding te stellen met de politie van voormeld ressort voor het doen van aangifte. Het telefoonnummer van Politie Zanderij is 0325222.

-KPS-