WhatsApp maakt donkere modus beschikbaar op iOs en Android

4 March 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 04 maart 2020 – WhatsApp heeft de langverwachte donkere modus officieel uitgebracht op de app voor Android en iOS.

Het donkere thema wordt met een update voor de app toegevoegd. Bij het inschakelen van de modus worden menu’s en achtergronden donker gemaakt en letters in het wit weergegeven.

Gebruikers kunnen de donkere modus handmatig inzetten via de instellingen van de berichtenapp. Voor mensen die de donkere modus standaard op het besturingssysteem iOS 13 of Android 10 hebben aangezet, zal de app vanzelf op het donkere thema overschakelen.

Een zwarte achtergrond kan op oledschermen van telefoons voor energiebesparing zorgen. Dat komt doordat op die schermen pixels volledig worden uitgeschakeld als het scherm, of delen daarvan, zwart zijn. Ook biedt een donkere modus voor veel mensen meer rust aan de ogen in een verduisterde omgeving. WhatsApp valt onder de vlag van Facebook. Directeur Mark Zuckerberg noemt de toevoeging van een donkere modus op WhatsApp “waarschijnlijk een van de meest aangevraagde functies ooit”.

-nu.nl-