Apple kondigt nieuwe iPhone SE van 489 euro aan

16 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 16 april 2020 – Apple heeft woensdag een nieuwe iPhone SE aangekondigd. Het apparaat heeft een ontwerp dat lijkt op de iPhone 8, met onder meer een thuisknop, een scherm van 4,7 inch, randen boven en onder het scherm en één cameralens aan de achterkant. Het toestel gaat ten minste 489 euro kosten.

Daarmee onderscheidt de smartphone zich van de iPhones die Apple sinds 2017 op de markt brengt. De iPhone X en latere modellen hadden met uitzondering van sensoren aan de bovenkant een schermvullende voorkant en geen thuisknop meer.

De meeste modellen zijn bovendien voorzien van twee of meer cameralenzen en hebben een oledscherm, wat kleuren en contrasten mooier weergeeft. De nieuwe iPhone SE is voorzien van een lcd-scherm van 4,7 inch, een stuk kleiner dan de meest recente iPhones.

Specificaties iPhone SE

Scherm: 4,7 inch

Resolutie: 1.334 x 750 pixels

Camera achterkant: 12 megapixels, groothoekcamera (f/1.8)

Camera voorkant: 7 megapixels (f/2,2)

Opslagcapaciteit: 64 GB, 128 GB, 256 GB

Werkgeheugen: nog niet bekend

Processorchip: A13 Bionic

Accu: nog niet bekend

Gewicht: 148 gram

Prijs: vanaf 489 euro

De laatste iPhone SE stamt uit 2016 en werd in hetzelfde jaar aangekondigd als de iPhone 7. Met het apparaat mikt Apple op een markt die minder geld wil neerleggen voor zijn duurste modellen. Zo bevat de iPhone SE geen optie voor gezichtsherkenning, maar keert de vingerafdruksensor terug.

Wel heeft de smartphone dezelfde processorchip als de iPhone 11 en draait het apparaat op iOS 13, de meest recente versie van het besturingssysteem. Ook bevat het apparaat een e-sim naast zijn reguliere gleuf voor een nanosimkaart. Daarnaast kan de iPhone SE draadloos opgeladen worden.

-nu.nl-