Illegale vissers aangehouden; lading vis en vaartuigen in beslag genomen

14 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 13 april 2020 – De Marine heeft op maandag 6 april twee vissersboten met een lading vis onderschept op de Coppename rivier in het district Saramacca. Bij controle bleken de vergunningen van deze ondernemers vervallen te zijn.

De bemanningsleden, bestaande uit in totaal 8 personen, en de twee boten werden vervolgens overgedragen aan de politie van het bureau Calcutta.. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn de vissers ingesloten voor Overtreding van de wet Economische Delicten. De vaartuigen, 485 kilogram vis en 4 kilogram visblaas zijn in beslag genomen.

Het Openbaar Ministerie heeft geïnstrueerd dat de vangst geschonken moet worden aan sociale instellingen. De verdachten zullen door het Openbaar Ministerie in de gelegenheid worden gesteld om door middel van een geldboete de zaak buiten proces af te handelen. De bemanningsleden van de twee vaartuigen hebben de Guyanese nationaliteit.

-kps-