Minister Parmessar geeft rondleiding aan jongeren op LVV

28 April 2020

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 28 april 2020 – Het hebben van een eigen moestuin krijgt steeds meer gestalte in het denken van jongeren. Dit, tot groot genoegen van minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, LVV, die in zijn beleid uitvoer heeft gegeven aan het stimuleren van een eigen tuin. Op zondag 26 april 2020 brachten

jongeren uit diverse ressorten van Paramaribo, een bezoek aan het ministerie voor meer informatie over de diverse teelt-technieken.

De LVV-bewindsman die het bezoek zeer op prijs stelde, heeft de jongeren persoonlijk een rondleiding gegeven op het terrein van het ministerie, waarbij de nodige demonstraties zijn gegeven van enkele teeltsystemen, waaronder planten volgens het thans zeer gewilde hydroponic systeem. Dit systeem is zeer geschikt voor eenieder die niet de ruimte heeft om in volle grond te planten. De hydroponic plantmethode neemt veel minder ruimte in beslag en heeft niet te lijden onder de verschillende invloeden van het weer.

De jongeren hebben ook heel veel belangstelling getoond voor de teeltmogelijkheden in de plantenkassen van het ministerie waar diverse groente soorten welig in bloeien. Dit bleek ook uit de verschillende vragen die werden gesteld.

Minister Parmessar gaf aan dat een plantenkas een hele goede investering kan zijn en ook een mooie aanwinst voor je tuin. De gewassen groeien in een gecontroleerde omgeving en de kas biedt beschutting, waardoor goede oogsten binnengehaald kunnen worden, ongeacht wat de weersomstandigheden zijn.

De bewindsman drukte de jongeren op het hart zo gezond mogelijk te eten. Dit is mogelijk door je eigen onbespoten groenten te kweken en ook nog kostenbesparend. Het ministerie van LVV mag dan wel verantwoordelijk zijn voor de agrarische sector in Suriname, maar als persoon zijn wij uiteindelijk verantwoordelijk voor datgene dat wij zelf nuttigen. Wel is het de taak van het ministerie, zei de minister, om de agrarische sector aantrekkelijker te maken voor de jeugd.

– Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-